Anlita ett proffs eller göra allting själv?

Sommaren är redan här, det är dags att fundera ifall man ska ta tag i den där ommålningen av fasaden eller inte. Semestern har ju precis börjat, så det gäller att tänka efter. Det bästa är om man målar i en värme från 10-25 grader.

Är det för varmt när man målar eller om solen steker på riktigt mycket på fasaden torkar färgen snabbare, vilket gör att ytan inte kommer hålla lika länge. Om det däremot är fuktigt ute så kommer färgen torka långsammare. Resultatet av detta är att färgen kommer bli mattare än vad man tänkt sig, ingen big deal egentligen men man vill ju ha lite lyster på sitt hus. När man målar om huset måste man förbereda sig, man måste ta precis allting i åtanke. Speciellt säkerheten! Använd inte en stege när du målar, utan hyr in en byggnadsställning istället. Det ger dig möjligheten till att gå runt fritt och inte bli ansträngd i kroppen. Jobbar man på en stege hela dagen är det lätt att bli dåsig och få en dålig kroppshållning, som i sin tur medför risker för skador.

Innan du målar om din fasad är det viktigt att man noga tvättar av den och gör den rent från smuts. Smuts, fett, lera, mossa och mögel MÅSTE bort ifall färgen skall fästa, det är aldrig en bra idé att måla över sånt. När du tvättat ytan ska du börja skrapa bort all färg med en skrapa. Detta gör att färgen kommer ha mycket lättare att fästa på ytan. Efter du skrapat ska du börja grundmåla med en grundolja för att skydda ytorna mot fukt. Trä är väldigt känsligt mot just fukt, därför måste man gör allt man kan för att förhindra det. Efter grundoljan är det dags att börja med arbetet på riktigt, själva målningen. Kom ihåg att det kan krävas flera lager innan du får önskat resultat, så bli inte besviken när du ser att huset inte har samma färg som kulören. Dessutom ger flera lager färg mer skydd mot fukt och mögel.

Känns det som en krånglig process? Det finns ju självklart proffs som är specialiserade på ommålningar av fasader med mera. Dessa experter har stenkoll på hur allting ska genomföras och kan 100% garantera dig att du kommer få ett fint hus när jobbet är klart. Är du orolig över att kostnaderna skulle bli för höga får du inte glömma bort ROT. Med hjälp av ROT avdraget kan du dra av 30% av arbetskostnad, vilket gör att vissa projekt som verkat alldeles för dyra förut blir helt plötsligt verkliga. Sugen på att anlita några riktiga grymmare målare, hör av dig till DinMålareStockholm!

Känns inte det skönare att låta någon annan gör allt arbete åt dig under sommaren? Det är ju trots allt en tid där man ska ta det lugnt och spendera tid på sånt man gillar.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *